Organisaties

vzw De Winning Maatwerk

Naam:
vzw De Winning Maatwerk
Adres:
  • Leedse Vroente 6, 3472 Kortenaken
  • Sint-Ferdinandstraat 1, 3560 Lummen
  • Dorpstraat 45, 3530 Houthalen-Helchteren
Telefoon:
013/53 11 59
Contactpersoon:
Reymen Sara
E-mail:
sara.reymen@dewinning.be
Website:
http://'www.dewinning.be '
Trefwoorden:
Bakkerij, distributie, administratie, ophaling
Activiteiten:
Bakkerij , Distributie , Administratie , Ophaling
Sector:
Sociale Economie
Werkvorm:
Arbeidsmatige activiteiten (AMA), activeringsstages, meerbanenplan (MBP)
Omschrijving:

De Winning is een sociale onderneming die werkt aan een arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen. Personen die niet (of niet meteen) aan de slag kunnen op de reguliere arbeidsmarkt, helpen wij hun arbeidskansen te ontdekken en ontwikkelen. Personen voor wie betaalde tewerkstelling (nog) niet mogelijk is, bieden wij arbeidsmatige activiteiten op maat. Bij onze activiteiten en dienstverlening spitsen wij ons toe op de domeinen: natuur- en groenbeheer, biologische land- en tuinbouw, voeding en distributie en horeca.

Takenpakket afdeling voeding & distributie Kortenaken:

De bakkerij van De Winning produceert verschillende soorten producten: brood, sandwiches, flappen, quiches, groentetaarten, koekjes, enz. De medewerkers worden betrokken bij volgende deeltaken in de bakkerij:

  • Afwegen van de recepturen
  • Bereiden van de diverse producten
  • Werken met de oven
  • Verpakken van de producten
  • Afwas en poets

Het distributieteam van De Winning wordt ingeschakeld om lokale en biologische producten naar de consument te brengen. Deze producten kunnen afkomstig zijn van De Winning, maar ook van andere boeren uit de streek. De korte ketenverkoop zorgt ervoor dat de producten uiterst vers bij de consument komen. De medewerkers kunnen worden ingezet bij verschillende opdrachten en onderdelen van het distributiesysteem:

  • administratie
  • klaarmaken van voedselpakketten en bestellingen
  • ophalen van producten bij leveranciers en rondbrengen van pakketten bij klanten
  • contact met klanten in onze winkel, marktkraam of afhaalpunten

Takenpakket afdeling voeding & distributie Houthalen-Helchteren:

  • In het eetcafé neem je bestellingen op en breng je gerechten/dranken naar de klanten. Je zorgt voor het dekken en afruimen van de tafels. Je leert werken met de kassa.
  • In de keuken bereid je eenvoudige gerechten voor (bijv. ontbijt, broodjes, slaatjes).
  • In de bakkerij word je ingeschakeld in de verschillende productiestappen voor het maken van brood, sandwiches, flappen, quiches, … : afwegen van recepturen, bereiden van diverse producten/degen, werken met kneedmachine, oven en remrijskast, verpakken van producten
  • Zowel in het eetcafé als de keuken als bakkerij sta je mee in voor de afwas en het dagelijks onderhoud.

Takenpakket afdeling voeding & distributie Lummen:

Productiekeuken

  • Je helpt bij de productie van bereide gerechten, zoals spaghettisaus, stoofvlees, kroketten, vol-au-vent, …
  • Je maakt confituur en ijs.
  • Je staat mee in voor de afwas en het dagelijks onderhoud.
  • Soms help je mee bij interne en externe catering-opdrachten.

Verkoopafdeling

  • In het eetcafé neem je bestellingen op en breng je gerechten/dranken naar de klanten. Je zorgt voor het dekken en afruimen van de tafels. Je leert werken met de kassa.
  • In de keuken bereid je eenvoudige gerechten voor (bijv. croques, slaatjes), en help je met de afwas.
  • In de winkel bedien je de klanten en reken je af aan de kassa. Daarnaast prijs je de producten en vul je de toog en rekken aan.
  • Zowel in het eetcafé als de keuken en winkel sta je mee in voor het dagelijks onderhoud.
  • Soms help je mee bij interne en externe catering-opdrachten.

Afhankelijk van de persoon kunnen één of meerdere van deze taken aan bod komen of op maat worden aangepast. We bekijken steeds waar de vaardigheden van een medewerker tot uiting komen en proberen deze maximaal in te zetten en verder te ontplooien. We proberen iedere medewerker vaste, wederkerende taken te geven. Op bepaalde momenten kan er gevraagd worden om in te springen bij andere taken.